FAQ

Kako da prenesem primarnu fotografiju

Idi na Nalog i klikni na Avatar. Moći ćete da izaberete Avatar kao primarnu fotografiju ili možete da otpremite fotografiju sa vašeg računara. Ako je modul za fotografije instaliran, na stranici Vidi fotografije možete postaviti fotografiju kao vašu Podrazumevanu.

Kako da izmenim svoj profil?

Idi na nalog i klikni Izmeni Profil. Moći ćete da izmenite detalje o profilu kao što su Naslov, Opis, Pol itd.

Kako da pošaljem privatnu poruku korisniku?

Postoji 2 načina na koji možete poslati privatnu poruku korisniku 1) Kliknite na ikonu Mail u meniju članova i izaberite Sastavi. U polju Primaoca ukucajte korisničko ime korisnika kojem želite poslati poruku. Ako postoji korisničko ime, ona će se pojaviti dok unosite korisničko ime. Ovo će vam pomoći da unesete ispravno korisničko ime. 2) Iz profila korisnika možete kliknuti Pošalji Poruku.

Da li mogu da vidim poruke koje sam poslao/la?

Kliknite na ikonu Mail u meniju članova i kliknite na Outbox. Ovo će vas odvesti u vaš Outbox koji sadrži poruke i pozdravne poruke koje ste poslali. Možete prikazivati samo poruke ili samo Pozdrave postavljanjem čekera pored onog što želite da vidite. Uklanjanje kontrolnog znaka pored poruka će na primer prikazivati sve osim Poruka i obrnuto.

Slučajno sam uklonio pogrešnu poruku, mogu li je povratiti?

Kliknite na ikonu Mail u meniju članova, a zatim kliknite na Kanta. Ovo će prikazati sve poruke i pozdravne poruke koje ste izbrisali. Izaberite ono što želite da preuzmete i kliknite na Obnovi Odabrane poruke će se sada vratiti u Inbox.

Da li su moje poruke ovde trajno, osim ako ih ne obrišem?

Da bismo sačuvali prostor na našem serveru i kako bi smo osigurali da sajt ne pokreće ono što ne treba da pokreće, stare poruke se povremeno uklanjaju.

Kako funkcionišu Pretplate?

Kada se pretplatite na drugog korisnika, profil tog korisnika će biti prikazan na vašoj stranici pretplate. Ovo važi i za pretplatu na druge aktivnosti korisnika kao što su blogovi itd.

Član me uznemirava, šta mogu učiniti?

Ako vas član sajta uznemirava, Ignorišite ga ili blokirajte tog korisnika. Ako problem time nije rešen, obratite se administratoru sajta.

Zašto je moj nalog ukinut?

Mi striktno sprovodimo naše uslove korišćenja i činimo svaki mogući napor da se uverimo da ih svi korisnici prate. Vaš nalog je možda ukinut zbog kršenja uslova korišćenja usluge. Ako mislite da je vaš nalog ukinut bez ikakvog razloga, molimo vas da kontaktirate administratora sajta.

Zašto u statusu mog profila stoji Odobrenje?

Administrator se možda odlučio da pregleda i odobrava profile pre pristupanja na sajt.

Zašto se ne mogu prijaviti na moj nalog?

Verovatno ste pogrešno napisali svoju lozinku ili ste uključili CAPS LOCK dok ste unosili svoju lozinku. Pokušajte da unesete lozinku bez funkcije CAPS LOCK. Ako ovo ne uspe, možete zatražiti lozinku koja će biti poslata na adresu e-maila koji ste naveli kada ste se registrovali.