FAQ

Kako da postavim profil fotografiju

Idite na svoj nalog i kliknite na Profil Fotografija. Tu cete moci da odaberete svoju Profil Fotografiju kao profil fotografiju ili možete preneti fotografiju sa svog računara. Ako je instaliran modul Fotografije, na Vidi fotografiju stranici možete podesiti fotografiju kao vašu podrazumevanu Profil Fotografiju.

Kako da uredim svoj Profil?

Idite na Nalog i kliknite na Uredi Profil. Tu ćete moći da promenite detalje profila kao što su Naslov, Opis, Pol itd.

Kako da pošaljem privatnu poruku korisniku?

Postoje 2 načina kako poslati privatnu poruku korisniku 1) Kliknite na E-pošta ikonicu u članskom meniju i odaberite Sastavi. U polju za Primaoca, upišite Korisničko Ime korisnika kojem želite da pošaljete poruku. Ako korisnik postoji, Korisničko Ime će se pojaviti čim počnete da kucate Ime korisnika. Ovo će pomoći da Korisničko Ime ukucate bez greške. 2) Na korisnikovom Profilu klknite na Pošalji E-poštu.

Mogu li da pogledam poruku koju sam poslao?

Kliknite na E-pošta ikonicu u članskom meniju i odaberite Poslate. Ovo ce vas odvesti u Poslate poruke koja sadrži Poruke i Pozdrave koje ste poslali. Možete pregledati samo poruke ili samo Pozdrave tako što ćete čekirati ili dečekirati kvadratiće u zavisnosti šta želite da pogledate. Dečekiranje pored Poruka na primer će prikazati sve osim Poruka i obratno.

Slučajno sam obrisao/la pogrešnu Poruku, mogu li je povratiti?

Kliknite na E-pošta ikonicu u članskom meniju i odaberite Obrisane. Ovo će prikazati sve Poruke i Pozdrave koje ste obrisali. Odaberite šta želite da povratite i kliknite na Povrati Poruka(e) koje ste odabrali će biti vraćene u vaše Primjemno sanduce.

Ostaju li Poruke za stalno dok ih ne obrišem?

Kako bismo oslobodili što više prostora i kako bismo bili sigurni da ne serveru ne rade aplikacije koje nisu potrebne, stare poruke se periodično brišu.

Kako funkcioniše Pretplata?

Kada se pretplatite na nekog korisnika, profil korisnika će biti na listi na vašoj strani za pretplatu. Ovo je takodje primenljivo i na ostale korisnikove aktivnosti kao što su Blogovi itd.

Član me uporno uznemirava, šta da radim?

Ako vas član sajta uznemirava, ignorišite ga ili ga blokirajte. Ako se problem nastavi kontaktirajte administratora sajta.

Zašto je moj Nalog ukinut?

Striktno se pridržavamo naših Uslova Korišćenja i ulažemo sav mogući napor kako bi svi članovi poštovali Uslove Korišćenja. Vaš nalog je ukinut, možda, zbog kršenja Uslova Korišćenja (aka TOS). Ako smatrate da je vaš nalog ukinut bez nekog valjanog razloga, molimo vas da kontaktirate administratora sajta.

Zašto na mom profilu stoji Odobrenje?

Administrator sajta je odlučio da nalozi prvo moraju biti odobreni pre nego se pridružite sajtu.

Zašto se ne mogu prijaviti na moj Nalog?

Možda ste pogrešno upisali vašu lozinku ili vam je dugme CAPS LOCK (za velika slova) pritisnuto. Pokušajte da unesete lozinku bez pritisnutog CAPS LOCK dugmeta. Ako ništa nije uspelo, možete zatražiti novu lozinku koja ce vam biti poslata na adresu e-pošte koju ste koristili prilikom registracije.